Find det helt rigtige hundefoder til din hund

Hunde har som alle andre levende væsener et helt særligt behov for sund ernæring. Hvad end du har hund med henblik på erhverv eller en skøn familiehund, er den rette kost essentiel for at opretholde sundheden hos hunden. Hundefoder fås i mange prisklasser og typer. I denne artikel vil vi komme nærmere ind på, hvordan du sikrer dig den mest optimale fodring til din hund.  

Stor forskel på kvalitetshundefoder og billigt hundefoder

Som med mange andre ting, så hænger pris og kvalitet også sammen, når det gælder hundefoder. De helt billige typer, som man kan købe i supermarkederne, er ofte tilsat en stor del stivelse og korn, som giver fylde, men som ikke bidrager med de vigtige næringsstoffer, som hunden har brug for. Det kan derfor godt betale sig at bruge lidt ekstra tid på at undersøge forskellige typer af hundefoder, inden du bestemmer dig for, hvilket foder du vil fodre din hund med.

Forskellige typer af hundefoder hos Fodergrossisten.dk

Der er overordnet set forskellige typer af hundefoder til små og store hunde:

  • Vådfoder
  • Tørfoder
  • BARF

Den helt klart mest populære type hundefoder i Danmark er tørfoder. Vådfoder kan være et godt supplement, når hunden skal have noget ekstra lækkert. De fleste foretrækker dog tørfoderet af flere årsager, som blandt andet tæller næringsstofferne og ikke mindst hundens tænder, der til en vis grad slibes og styrkes af tørfoderet. Har din hund nogle særlige behov, der skal tages hensyn til, bør du altid konsultere en foderkonsulent eller din dyrlæge, så du er sikker på, at din hunds behov dækkes. Det kan fx dreje sig om allergier, sygdomme eller dårlige tænder, der besværliggør fodring med tørfoder.

BARF hundefoder er den mest koncentrerede og rene form for hundefoder. BARF er en forkortelse for Biologisk Passende Raw Food. Det er en type hundefoder, der udelukkende består af naturlige ingredienser, som hunden har et behov for. Der er naturligvis variation på de enkelte produkter, men generelt set kan de bestå af ingredienser som: Kød, grøntsager, organer og knogler. Dette er fødevarer, som hunden, den gang den levede frit, foretrak som sin naturlige kost. Hundens krop har derfor gennem århundreder tilpasset sig til netop dette ernæringsbehov. Du kan læse mere om BARF hundefoder med naturlige ingredienser hos Fodergrossisten.dk.

Vil du gerne forkæle din hund lidt ekstra eller give den noget lækkert til tidsfordriv, vil det være oplagt med nogle gode tyggeben eller sunde hundesnacks. Der findes desuden også produkter, der styrker hundens tænder og hjælper med at holde tandsten nede.